Tervetuloa seuraamaan Puolamäkeläisten elämää!

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Armeijaan, armeijaan!!!

Pientä hiljaiseloa ollut blogirintamalla kiitos loistavien kesäilmojen:) On ollut kaikenlaista pihahommaa, kesäkukkien laittoa, kasvimaan kitkemistä, ruohonleikkuuta, metsäretkiä, uimassakin on jo käyty! Nautittu siis kesästä täysin siemauksin!

Muutama ompelutyökin on tullut tehtyä! T-paitojahan pojalla on yllinkyllin, mutta shortseja sais olla enemmänkin. Niitä nimittäin kuluu useammat päivässä, varsinkin kun on aloitettu aktiivisemmin pottailuharjoitukset! Tänään tahti oli shortsit/tunti :D Ja ainahan näillä ompeluhommilla on tapana  "vähän" laajeta, eikä poikkeusta tehnyt tämäkään projekti! Eli muutama t-paita tuli edellisen pinon jatkoksi...

 Tähän shortsi tarpeeseen syntyivät nämä maastokuvioiset shortsit. Poika nimittäin laskee jo "ensin keeho, koulu sitten aamee" eli suomeksi "ensin kerhoon, kouluun ja sitten pääsee armeijaan":D Tosin välillä hermostuu odottamiseen ja huutaa "NYT aamee NYTNYTNYTNYT!!!" Odottavan aika on pitkä... Ja tietysti settihullu kun olen niin pari yhteensopivaa t-paitaa housujen kaveriksi:)
Housujen kaava on uusimmasta Ottobrestä ja sama kaava kun liikennemerkki-shortseissa.
Koko 92.

 Shortsien kaveriksi tein limen vihreästä trikoosta t-paidan antamaan vähän väriä tuohon niin kovin tummaan housuun. Lentokoneen aplikoin paitaan, sillä lentokoneetkin ovat lähellä pojan sydäntä! Asutaan nimittäin ihan lentokentän vieressä. Kiitoradalle on parisataa metriä meidän pihalta:)
Trikoo on (muistaakseni) Metsolasta, kaava oma.
Koko 92.

 Tätä ihanaa piraattijerseytä oli vielä sellainen pala jäljellä että hieman kikkailemalla sain siitä vielä t-paidan syntymään...
 Eli takakappaleen tein samasta limen vihreästä trikoosta kuin lentokonepaidan. Ja ettei takaosa olisi ihan liian tylsä ompelin sinne yhden mustekalan:) Nyt on kangas tuhottu melko täydellisesti! 
Piraattijersey Tiritomista, kaava oma.
Koko 92.
Ja takaisin shortseihin:) Surauttelin sarjatyönä näitä kivoja polvareita ihan urakalla! Kun kerran vauhtiin pääsin niin näitä riittää myyntiinkin asti;) Hinta 16€/kpl (sis.pk)
Joustofroteet kaikki Metsolasta, kaava oma.
Koko 98.


Ja tilaustyönä tehtyjä viidakkomuumi essumekkoja! Pienempi 86 cm ja isompi 110 cm.
Kangas alkaa huolestuttavasti loppua!!! Täytyy heti ensi viikolla hurauttaa Finlaysonille ja kysellä saisiko sitä vielä jostain tilattua lisää... Tuon kankaan valmistushan on lopetettu :(
Kangas Finlaysonin viidakkomuumi, kaava oma.

Eilen oli postilaatikkoon tupsahtanut tälläinen! AIVAN IHANA:) 
Tilaajalahja joka kerrankin on just niin hyvä kun sen ajattelinkin olevan! Tilasin keväällä Koti ja Keittiö-lehden ja siinä tilaajalahjana tämä aivan ihana IVANAhelsinki-laukku. Laukku on just tuota kokoa mihin mahtuu hyvin tavaraa kun esim. lähtee muutamaks yöks reissuun. TYKKÄÄN:)

2 kommenttia:

 1. Kirjoitin pitkän litannian ja sit tää tilttas tää bloggeri...

  Ihania ompeluksia :)
  Tääl pitäs kans enemmän orjentoitua setti-ompeluksiin, että löytyis niit yhteensopivia vaatteita :D,
  Kivoja housuja ja noi mekot on tosi nätit.

  Mä olin ajatellut kans jättää vaipan pois, mut neiti 2v ei hyväksy. tahtoo pitää vaippaa (huuto ja mekkalaa ku yrittää jättää vaipan pois), siirtynee sit toi kuivaksi opettelu.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia:)

  Kurjaa tää tilttaileva bloggeri! Miulla onneks ei oo "hirveesti" ollut tän kanssa ongelmia, mutta monella tuntuu olevan!

  Meillä kuivaks opettelu on ollu melko hyvällä mallilla, mutta nyt kun viilettää pihalla niin ei meinaa muistaa tulla potalle! Tänään kyllä sen ehkä viidennen housujen kastelun jälkeen oli jo matkalla potalle, mut ei kerennyt:D

  Vaikka kyllä meilläkin välillä kapinoidaan ettei vaippaa saisi ottaa ollenkaan pois, tosin nykyään tuo kapinointi tuntuu olevan aika pop asiassa kuin asiassa... ;)

  VastaaPoista